Iso 22000 Gıda Güvenliği Belgesi
ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ, ISO 9001 VE ISO 14001 İLE UYUMLU OLAN VE HACCP KAVRAMINI TAMAMEN KAPSAYAN BİR GIDA GÜVENLİĞİ STANDARDIDIR. DÜNYA ÇAPINDA GÜVENİLİR GIDANIN TEDARİK EDİLMESİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA DÜZENLENMİŞTİR. ISO 22000 STANDARDI'NIN TEMEL YAKLAŞIMI, GIDA ZİNCİRİ İÇERİSİNDEKİ TÜM BİLEŞENLERİ; ALTYAPI, PERSONEL VE EKİPMAN GİBİ TÜM ETKİLEYENLERİYLE BİRLİKTE KONTROL ALTINDA TUTAN ÖNLEYİCİ BİR SİSTEMİN KURULUŞLARDA UYGULANMASIDIR. ISO 22000, GIDA ZİNCİRİNDEKİ ZAYIF HALKALARI ORTADAN KALDIRARAK GIDA KAYNAKLI TEHLİKELERİ EN AZA İNDİRGER VE GIDA ZİNCİRİNİN GÜVENLİĞİNİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAR. ISO 22000 SİSTEMİ, SADECE GIDA GÜVENLİĞİNİ DEĞİL, DUYUSAL VE BESLEYİCİ KALİTEDEKİ ARTIŞI DA SAĞLAYICI ROL OYNADIĞINDAN; ENDÜSTRİYEL ÜRETİMDE, SERVİS VE HİZMET UYGULAMALARINDA DA KALİTE GÜVENCESİNİN TEMEL VE VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASINI OLUŞTURMAKTADIR. AYRICA KAYNAKLAR DAHA ETKİN KULLANILIP, KAYIPLAR AZALTILARAK VERİMLİLİK ARTIRILMAKTA VE İŞLETME, TOPLAM KALİTE SİSTEMİNE DOĞRU YÖNELEBİLMEKTEDİR. ISO 22000 STANDARDI UYGULAMAK İSTEYEN FİRMALAR, ÖNCELİKLE CODEX ALİMENTARİUS TARAFINDAN PRENSİPLERİ BELİRLENMİŞ BİR HACCP SİSTEMİ KURMAK ZORUNDADIRLAR. BU SÜREÇ AYNI ZAMANDA, GEÇERLİ İYİ ÜRETİM UYGULAMALARI, VARSA SEKTÖRE AİT YASAL GEREKLİLİKLER VE DOKÜMANTE EDİLMİŞ BİR YÖNETİM SİSTEMİ (ISO 9001) İLE DE DESTEKLENMELİDİR.
